Bu Blogda Ara

Alışverişlerinizde hangi mağazaları tercih edersiniz?

LÜTFEN DİKKAT

kaymakcioglupazarlama.blogspot.com



PAZARLAMA PLATFORMUNA HOŞGELDİNİZ

 

 

M.UFUK KAYMAKÇIOĞLU



Blog Arşivi

16 Temmuz 2010 Cuma

MİCROSOFT'UN BAŞARI SIRLARI

BİLL GATES’İN  BAŞARI SIRLARI
Titiz bir analiz, Microsoft’un başarısını ve inanılmaz CEO’sunu açıklayan 10 tane sırrı ortaya çıkarmaktadır. İşte, Bill Gates· tarzı iş yapmanın sırları.
Doğru Yerde, Doğru Zamanda Ol İlk bilgisayarlar için oluş turulan IBM sistemini sağlayacak anlaşmayı garantileyerek, Microsoft’un başarısını sıradışı bir şans eserine indirgemek oldukça kolaydır. Fakat, bunun şans eseri olması için sanılandan çok daha fazlası gerekmektedir. Gates, IBM anlaşmasının öne mini ciddiye almıştır. O, kişisel hesaplamanın tarihini değiştire bileceğini biliyordu, ve şanslı olma ihtimalini en yüksek zirvesi ne çıkarabilmek için, altı aydan daha fazla bir süre boyunca hiç yorulmadan çalıştı.
Teknolojiye Aşık Olun Microsoft’un sürekli başarısının en önemli özelliklerinden biri, Gates’in teknolojik bilgisi oldu. O bu alanda, son kararlar Üzerinde kontrolünü korumaktadır. Birçok durumda, teknolojinin gelecek yönünü rakiplerinden daha net bir şekilde gördü. Aynı zamanda, bu yolda önderli etmek için her zaman hazırlıklı oldu.
Köle Almayın Gates, oldukça hırslı bir rakiptir. Yaptığı her şey de kazanmak için uğraşır. Fakat bu, işi ortaya atan biri olar onu oldukça zor bir uzlaşmacı yapar. O, bundan hiçbir şekilde ödün vermez ve böylelikle rakiplerini ezip geçen eski bir usta olmuştur.
Çok Zeki İnsanları İşe Alın "Yüksek IQ’lu insanlar" en zeki in sanlar için bir Microsoft terimidir. En başından beri, Gates en zekileri işe almakta ısrar etmiştir. O, teknolojik budalalardan mutlu bir şekilde sıkıntı çekmez. Bu, bazı dönemlerde seçkinci lik olarak görülüp, eleştirilere yol açmıştır. Fakat aynı zamanda bunun birçok olumlu etkisi olmuştur. Bu şekilde şirket, alanla rında en iyi insanlarla çalışma özelliğiyle büyülenen birçok zeki öğrenciyi, direk üniversiteden işe alabilmiştir.

Yaşamak İçin Öğrenin Gates, Microsoft’ta doymak bilmeyen i bir öğrenme makinesi yaratmıştır. O, bunun aynı hatayı iki kere’ yapmaktan kaçınmanın tek yolu olduğuna inanmaktadır. Fakat onun rakipleri bu konuda o kadar titiz değildirler.

Teşekkür Beklemeyin Eğer, Gates’in bu zor yoldan öğrendiği tek bir ders varsa, o da; ün ve rezilliğin hiçbir zaman birbirlerin den çok uzak olmadığıdır. Birkaç düşman edinmeden, dünyadaki en zengin adam olmayı bekleyemezsiniz.

Geleceği Gördüğünüzü Farzedin Bill Gates, yeni bir tip iş önderidir. O, yıllar boyunca, kendisinin bilgisayar endüstrisinde şimdiye kadar görülen en iyi şey olduğunu göstermiş oldu. Onun, teknolojiyi derinden anlayışı ve bilgiyi sentezlemesinde ki eşi görülmemiş yolu, ona gelecek trendleri yakalamakta ve Microsoft’un stratejilerini güçlendirmekte özel bir yetenek ver miştir. Bu, aynı zamanda, Microsoft hayranları arasındaki kor kuyla karışık büyük bir saygıya esin kaynağı vermiştir ve rakip lerinin gözünü korkutmuştur.
Sahanın Tümüne Hakim Olun Microsoft’un başarısındaki anahtar nokta, birçok projeyi aynı anda yönetebilmesindeki yetenektir. Gates, birçok görevi aynı anda yapabilen bir adam dır ve birkaç farklı teknik konuşmayı aynı anda yürütebildiği söylenmektedir. Bu inanılmaz yetenek, şirketin yaklaşımına da yansıtmaktadır. Bu da, şirketin sürekli olarak yeni piyasaları ve yeni yazılım uygulamalarını keşfetmesi anlamına gelmektedir. Bu da, onu sıradaki büyük şeyi kaçırmaktan korumaktadır.
Küçük Çaplı Bir İş Başlatın Microsoft’un hisse değerine nis peten, kendisi oldukça küçük bir şirket olarak kalmıştır. Kendi içinde de, girişimci işbirliği çevresini elde tutabilmek için, şirket sürekli olarak daha küçük bölümlere ayrılmaktadır. Bazen, de ğişim o kadar hızlı olmaktadır ki, Microsoft’un neredeyse haf talık olarak, yeni bölümler yarattığı görülmektedir. Gates, aynı zamanda, şirkette tutunabilmeyi sağlamak için, basit bir yapıyı sürekli elde tutmaya güvenmektedir. Her ne zaman iletişim yol larının gerginleştiğini ve belirsizleştiğini hissetse, yapıyı basit leştirmekte hiçbir tereddütü olmamıştır.
Hiçbir Zaman, Hiçbir Şekilde, Gözünüzü Toptan Kaçırmayın Şu sıralar, Gates, neredeyse 30 yıldan daha fazla bir süredir, mes­leğinin zirvesindedir. Bu süre içinde, hala 50’li yaşlarında olan birisi için, kötü sayılmayacak bir şekilde, dünyanın en zengin adamı olmuştur. Fakat, oldukça büyük varlığına ve başarıları na rağmen, Gates, hiçbir şekilde yavaşlama işaretleri gösterme mektedir. Kendisi, bir sonraki büyük bir şeyi kaçırmak konusunda, gizli bir korkuyla sarılmış olduğunu söylemektedir. IBM ve Apple gibi, diğer egemen bilgisayar şirketlerinin hatalarını tekrar etmek gibi bir niyeti yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder